Nieuws

Art Gallery op feestelijke wijze heropend

Alle aandacht voor breed spectrum aan kunst op een nieuwe locatie

De Art Gallery in WTC Rotterdam is weer toegankelijk voor kunstliefhebbers uit Rotterdam en omstreken. Op een geheel nieuwe locatie in het gebouw, direct aan de grote entreeruimte, krijgt kunst nu de ruimte op circa 100 strekkende meter. Momenteel sieren schilderwerken van kunstenaars Ralph van Meijgaard, Rolina Nell en Geert Baas de expositiewand. De Art Gallery werd vanmiddag onder grote belangstelling geopend door Paul van de Laar, directeur van het naastgelegen Museum Rotterdam, Angélique van Hienen, Managing Director van het WTC en Martin Bijl, Art Gallery Manager. De opening werd luister bijgezet door een optreden van de Rotterdamse spoken word-artiest Y.M.P. (Young Mich Poetry).

Paul van de Laar, directeur van Museum Rotterdam, opende het programma met het ontstaansverhaal van het WTC. ‘Historisch gezien biedt de beurs veel inspiratie. Hier in het WTC worden zaken en kunst dichter bij elkaar gebracht en dient kunst als inspiratiebron om creativiteit te stimuleren. Die creativiteit is een voorwaarde om de transitie in deze stad op gang te brengen. Ik hoop van harte dat de heropening van de gallery hieraan bijdraagt.’ De jonge spoken word-artiest Y.M.P. bracht in razend metrum een ode aan de stad, waarna Art Gallery Manager Martin Bijl de gallery officieel tot geopend verklaarde.

Kunst voor iedereen

De Art Gallery wordt iedere zes weken van nieuwe kunst voorzien. Art Gallery Manager Martin Bijl vindt het hierbij belangrijk dat een breed spectrum van het begrip kunst aan de bezoekers getoond wordt: ‘Goede kunst kan uit alle windstreken en disciplines komen. Het belangrijkste is dat mooie werken een podium krijgen en dat iedereen met kunst in aanraking komt. Het is dan ook geweldig dat de Art Gallery zo’n prominente plek in het gebouw heeft gekregen.’

Openingstijden WTC Rotterdam Art Gallery

De exposities zijn gedurende kantooruren en in weekenden te bezoeken. De gallery is bemand op vrijdag-, zaterdag- en zondagmiddag van 12.00 tot 17.00 uur en op afspraak. De kunstwerken zijn tevens te koop.

Het laatste nieuws

Hoofdentree ondergaat grote transformatie - Together we create a way up

Hoofdentree ondergaat grote transformatie - Together we create a way up

Het masterplan van de verbouwing van World Trade C

Congreszalen worden gemoderniseerd. Together we create a place to connect

Congreszalen worden gemoderniseerd. Together we create a place to connect

Terwijl buiten wordt gewerkt aan de renovatie van

Gevelrenovatie markeert start zichtbare verbouwing WTC Rotterdam

Gevelrenovatie markeert start zichtbare verbouwing WTC Rotterdam

De grootschalige renovatie van de gevel van World