Nieuws

Rotterdamse Dakendagen opent met hoge stunt vanaf WTC Rotterdam

De hoogste toren van World Trade Center Rotterdam is op zaterdag 1 juni om 12:00 uur het vertrekpunt van highliner Yuri Rhodenborgh. Lopend over een kabel van 2 cm breed steekt hij, op meer dan 100 meter hoogte, de Koopgoot over in de richting van de Schielandtoren. Vanuit het winkelgebied tussen Rodezand en Korte Hoogstraat is de stunt vanaf de grond het beste te bekijken. Deze openingsact van de Rotterdamse Dakendagen is onderdeel van een uitgebreid programma op het kantorencomplex van WTC Rotterdam, waaronder een levensgroot doolhof op de parkeergarage boven Hudson’s Bay.

Rotterdamse Dakendagen geopend

Met deze oversteek verklaart festival Rotterdamse Dakendagen haar 20 ‘open daken’ officieel voor geopend. Op zaterdag 1 juni en zondag 2 juni kunnen bezoekers met een Dakpas (€8,50) de open daken vrij bezoeken. Met tours en specials (evenementen op daken) inbegrepen, zijn tijdens het Hemelvaartsweekend in totaal 65 daken onderdeel van het festival. Waaronder ook vier daken in Schiedam.

Doolhof op het dak

Een van de 20 ‘open daken’ is de parkeergarage aan het Rodezand (boven Hudson’s Bay). Op dit parkeerdak, onderdeel van het kantorencomplex van WTC Rotterdam, wordt speciaal voor het festival een levensgroot doolhof van bamboe gebouwd. Bezoekers moeten, tussen de wanden van 2,15 m hoog, hun weg vinden naar een aantal punten met uitzicht over de stad.

Rotterdamse Dakendagen vindt plaats van 31 mei t/m 2 juni 2019. De Dakpas (€8,50) en tickets voor tours en specials van Rotterdamse Dakendagen zijn te koop op de website rotterdamsedakendagen.nl

Het laatste nieuws

Dit ben ik - een krachtige fototentoonstelling in het WTC

Dit ben ik - een krachtige fototentoonstelling in het WTC

Jaarlijks zijn er twee miljoen slachtoffers van co

Interparking vestigt Nederlands hoofdkantoor in WTC Rotterdam

Interparking vestigt Nederlands hoofdkantoor in WTC Rotterdam

Europese parkeerexploitant per medio mei naar dé b

'An Unexpected View' expositie in WTC Rotterdam Art Gallery

'An Unexpected View' expositie in WTC Rotterdam Art Gallery

Vanaf zondag 20 januari is een nieuwe tenoonstell